Madrid, 15 de febrer de 2018

L’esdeveniment, dirigit principalment als estudiants i acabats de  graduar per la Universitat Politècnica de Madrid (UPM), ha tingut com a principal objectiu donar a conèixer els perfils més demandats en el sector IT. La cita ha tingut lloc aquest matí en la seu de AXPE Consulting, situada al carrer Arturo Soria 122 (Madrid) i a ella han acudit més d’una vintena de joves.

La idea d’aquesta trobada era la d’acostar-los als joves què demanden avui dia les consultores IT com AXPE i General. Perfils qualificats i amb coneixements en Salesforce, DevOps, Big Data, Business Inteligencie, Cisco, RPA, Cloud, .NET, Java, Amazon Web Service, Azure i Oracle, entre altres, són alguns dels més demandats en l’actualitat.  La captació i la conservació del talent són dues qüestions clau per a l’èxit en companyies consultores.

Precisament d’aquest tema ha parlat Ricardo Ferruz, Director d’Operacions de AXPE Consulting. La seva ponència ha estat la primera i  ha tractat sobre els Centres Experts que AXPE Consulting ha creat recentment. Es tracta de comitès enfocats a la recerca que ofereixen un pla de carrera orientat a la tecnologia. Atracció i conservació del talent són les grans premisses d’aquests Centres Experts.

Marcos Moreno, Gerent de desenvolupament de negoci de les àrees d’Indústria i Energia ha estat el següent ponent. Entre les funcions que es desenvolupen en aquest departament, Marcos ha destacat les de contacte amb clients, detecció de necessitats dels mateixos i presentació d’una proposta per a solucionar els aspectes que més preocupen aquests clients.

Arturo Fernández de Velasco, Consultor del departament d’I+D+i de AXPE Consulting, ha explicat com funcionen els projectes de diferent naturalesa, com IT o IOT (Internet Of Things). En aquest departament el més habitual és que treballin amb el Consorci Europeu per a aconseguir finançament públic.

Arturo Fernández de Velasco

L’últim ponent ha estat Jairo Madrigal, HR Consultant de General Software. Durant la seva exposició ha recalcat la importància del talent en l’empresa. “Busquem llarg termini basat en un pla de carrera (..) La realitat és que estem creixent i necessitem talent”. Aquestes han estat algunes de les paraules més destacables de la seva intervenció.

Jairo Madrigal

Per a tancar l’esdeveniment, els joves s’han presentat abans les empreses per a donar a conèixer els seus currículums i s’han mostrat molt predisposats a treballar en el sector de la Consultoria IT.

Tant AXPE com a General són dues consultores independents amb gran trajectòria i experiència en el sector IT. Actualment compten amb projectes en les àrees de Banca, Assegurances, Telecomunicacions, Administracions Públiques, Indústria i Energia. Alguns dels clients més destacats són Banc Santander, BBVA, ING Direct, El Corte Inglés, Fundació INCIBE, ISDEFE o INECO.