Des de AXPE estem impartint un curs de formació oficial de Java en col·laboració amb l’acadèmia Hazerta. La formació té una durada de 250 hores, començant el passat 5 de febrer i finalitzant el pròxim 6 d’abril. Es tracta d’un curs per a aturats i treballadors en millora d’ocupació amb un compromís de contractació del 60%.

Actualment en el sector IT (Tecnologies de la Informació) es necessiten nombrosos perfils especialistes a Java. Així ens ho transmeten diàriament els nostres clients. De fet, una de les principals demandes que ens arriben són les de perfils polivantes i que manegin llenguatges com Java.

En AXPE tenim un fort compromís amb la societat i ens agrada crear oportunitats d’ocupació per a totes aquelles persones que tinguin il·lusió, perseverança i capacitat de treball. D’aquesta forma, estem impartint aquest curs a diferents perfils: des d’enginyers que van finalitzar els seus estudis fa anys i necessiten reciclar-se, fins a joves amb una curta trajectòria professional. La formació corre de la mà de Hazerta, acadèmia especialitzada en formació sobre Noves Tecnologies que imparteix cursos per a l’ocupació, així com cursos de formació per a aturats, entre altres. En aquest cas, la modalitat és presencial, encara que en Hazerta també fa cursos online i formació a distància amb un baix percentatge d’hores que impliquen l’assistència a l’acadèmia.

Java AXPE Hazerta

El curs està plantejat per a 12 persones, de les quals AXPE s’ha compromès a contractar com a mínim a 7. En aquest moment un dels cursetistes ja ha passat a formar part de la plantilla de la nostra companyia. La formació és completament gratuïta per a tots els assistents i suposa una gran oportunitat perquè es reincorporin al mercat laboral en un sector en auge i la taxa d’atur del qual és molt baixa.

El temari del curs de formació per a en ocupació prepara als alumnes a la perfecció per a tots els reptes que trobaran en el mercat laboral. Els nois comencen aprenent una base en llenguatges de programació orientats a objectes, continuen amb tot el relacionat amb arquitectura multicapa i processos d’Enginyeria de Programari per a acabar fent proves i coneixent les excepcions. Per a assignar les places, des de AXPE i Hazerta duem a terme entrevistes individuals per a cada possible aspirant a aconseguir un lloc en aquest curs de formació. La nostra intenció era avaluar el seu nivell de coneixements previs, però sobretot conèixer les seves inquietuds i el seu grau de compromís. Durant el curs s’estan duent a terme diferents avaluacions després de les quals es redacten informes personalitzats amb els quals coneixem l’evolució de cadascun dels alumnes.

En AXPE és la primera vegada que duem a terme aquest tipus de cursos de formació i realment està sent un èxit. Els alumnes estan molt contents i, en general, la seva evolució és superior a les expectatives. Després de finalitzar, esperem poder comptar amb gran part dels candidats en la nostra plantilla.